Vakantie provincie met de zachte “G”

mrt 7, 2023 | Nederland, Reizen

Limburg is een van de mooiste provincies van Nederland. Een bezoek aan deze provincie geeft je al snel een vakantiegevoel. De Bourgondische gezelligheid van de Limburgers en het heuvelachtige landschap zijn bijna on-Nederlands. Limburg is gelegen in het uiterste zuiden van Nederland en heeft als hoofdstad het gezellige Maastricht. De provincie wordt door kruist door de rivier de Maas. Het klimaat is er vaak net een klein beetje aangenamer dan in de rest van Nederland. Door de zuidelijke ligging is het een van de warmste en droogste plaatsen van Nederland, met recht dus het zonnige zuiden. Door zijn ligging in het uiterste Zuiden wordt Limburg omsloten door Duitsland aan de oostelijke kant en België aan de westelijke kant. Vanuit Limburg kan men dus ook snel een bezoekje aan deze landen brengen. Op het drielandenpunt komen zelfs alle landen bij elkaar. Vanuit de uitkijktoren kijkt men op Nederland, België en Duitsland.

 

Bezienswaardigheden:

 • Maastricht
  De Bourgondische hoofdstad van Limburg heeft genoeg te bieden voor een dagje uit. Er zijn ontelbaar veel restaurants en cafeetjes te vinden waarvan het merendeel een heerlijk terras heeft. Je hebt er de majestueuze Sint-Servaasbasiliek, Sint Servaasbrug, de Helpoort (oude stadspoort), het bruisende vrijthof en de gezellige markt met zijn prachtige stadhuis.
 • Valkenburg
  Deze stad behoort tot de meest populaire bestemmingen van de provincie Limburg. Er is dan ook genoeg te doen en te zien. Je hebt er een openluchttheater, Kasteel Valkenburg, de Romeinse Catacombe, een kuuroord, Spookjesbos Valkenburg en prehistorische vuursteenmijnen. Met de KERST prachtige kerstmarkten in 2 grotten.
 • Drielandenpunt
  Het hoogste punt van het nogal vlakke Nederland is tevens daar waar het grenst aan België en Duitsland. Dit noemt men het drielandenpunt.
 • Kasteel Hoensbroek Zuid-Limburg
  Dit kasteel behoort tot één van de grootste van Nederland en is de grootste burcht gelegen tussen de Maas en de Rijn. Kasteel Hoensbroek is een zeer goed onderhouden bouwwerk wat geheel door water wordt omringt.
 • Wandelen over het “Krijtlandpad”. 90 km wandelen door het Limburgse land.

 

 

 

Vind hier uw vakantie accommodaties in Limburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles