Steigers kopen, zoek de juiste steiger uit bij jouw klus

jul 14, 2023 | Verbouwen

Een steiger kopen, dat is wellicht iets waar je aan denkt bij verbouwingen of bij kluswerkzaamheden. Maar een steiger kan nog veel vaker dienst doen, bijvoorbeeld bij ramen wassen van hoge gebouwen. Of wat dacht je van ophangen van spandoeken? Of bij evenementen of beurzen, als deel van een beurstand of om gedeeltes af te kaderen. Een steiger kan in veel situaties dienst doen. Er zijn dan ook veel verschillende soorten steigers te koop. Van kamersteigers, rolsteigers tot trapgatsteigers of steigers die je frame voor frame zelf kunt opbouwen. Ga jij steigers kopen? Ontdek welke steigers er allemaal zijn en wat de voordelen zijn van steigers kopen.

De voordelen van steigers kopen

Ben je een professional en werk je regelmatig in de hoogte voor jouw opdrachtgevers? Dan is een steiger onmisbaar. Allereerst natuurlijk om jouw veiligheid te bieden. Een steiger biedt een stabiele en veilige werkplek op hoogte, waardoor het risico op vallen aanzienlijk wordt verminderd. Daarnaast heb je een groter werkoppervlak dan wanneer je bijvoorbeeld op een ladder staat. Ook heb je gemakkelijker toegang tot moeilijk bereikbare plekken. Hierdoor kun je efficiënter werken en meer werk in een kortere tijd verzetten. Daarnaast biedt een steiger de mogelijkheid om de stellage aan te passen aan de specifieke behoeften van je kluswerkzaamheden of project. Zo is het mogelijk om de steiger eenvoudig te verplaatsen en of in hoogte te verstellen. Daarnaast is een steiger kopen op lange termijn kostenbesparend. Als je regelmatig op hoogte werkt, kan het kopen van een steiger meer kosteneffectief zijn dan het steeds opnieuw huren ervan.

Verschillende soorten steigers

Er zijn verschillende soorten steigers beschikbaar. Welke type steiger het beste is voor jouw doel is afhankelijk van het type project en de specifieke vereisten. De meest voorkomende steiger is een rolsteiger. Deze steiger heeft – zoals de naam doet vermoeden – wielen. Hierdoor kun je ze gemakkelijk rollen, oftewel verplaatsen. Deze steigers zijn ideaal voor schilders bijvoorbeeld, die vaak van positie moeten veranderen. Ga je een gevel renoveren, onderhouden of schilderen dan zijn de specifieke gevelsteigers ideaal. Deze steigers worden aan de buitenzijde van een gebouw bevestigd en bieden toegang tot hogere verdiepingen. Ze worden vaak gebruikt bij gevelreparaties en schilderwerk. Voor werkzaamheden binnenhuis bestaan er kamersteigers. Deze steigers hebben als kenmerk dat ze vaak wat kleiner en compacter zijn. Ze zijn ideaal voor klussen in huis, zoals het schilderen van plafonds of het vervangen van lampen. Ook kan je vaak steigers op maat kopen, bijvoorbeeld door middel van opbouwframes, stabilisators en steigerwielen los te kopen. Door steigermateriaal los te kopen kan je steigers op maat bouwen. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een klus moet uitvoeren bij een pand met ongewone afmetingen of complexe structuren.

Een steigers kopen

Zoals je ziet zijn er dus veel verschillende steigers. Bij steigers kopen is dan ook slim om na te denken over het doel van je project en de benodigde functionaliteiten. Zo wordt het kiezen van de juiste steiger heel gemakkelijk en kan jij veilig werken op hoogte.

Related Articles