Raambekleding voor schuine ramen

mei 24, 2024 | Wonen

Ramen met schuine zijde geven een mooi karakter aan een woning. Bij veel nieuwe moderne woningen worden ramen tot in de nok geplaatst. Je ziet deze ramen ook in huizen uit bijvoorbeeld de jaren zeventig. Dit zijn dan vaak zolderramen.

Als je je ramen met schuine zijde wil voorzien van mooie raambekleding op maat, dan kan het best een zoektocht zijn om de best passende oplossing te vinden. Je zal een aantal wensen hebben waaraan het moet voldoen, maar vaak is er maar een aantal mogelijke oplossingen.

Jaloezieën op maat voor trapezium ramen

In vele gevallen is het mogelijk om jaloezieën voor een schuin raam te maken. Deze jaloezieën hebben dan één of meerdere schuine zijdes en tot de schuine kant op te trekken. Het kantelen van de lamellen kan in de volledige jaloezieën.

Welke soort jaloezieën mogelijk zijn voor je raam met schuine zijde is afhankelijk van de afmetingen en de graden van de hoek. Hoe minder scherp de punt, hoe meer er mogelijk is.

Houten jaloezieën voor een schuin raam

De meest gevraagde oplossing voor deze raamvorm zijn de houten jaloezieën. In trapezium vorm zijn deze jaloezieën verkrijgbaar in lamellen met een breedte van vijf centimeter. Ze kunnen in verschillende vormen worden gemaakt. 

Aluminium jaloezieën met schuine zijde

Binnen de aluminium jaloezieën is wat meer mogelijk dan binnen de houten jaloezieën. Ze zijn te maken in 25, 35 of 50 mm lamellen. De 25 mm lamellen hebben de kleinste bovenbak, waardoor deze ook heel geschikt zijn voor draaikiepramen. Als je deze met staaldraad zijgeleiding aan de onderzijde bevestigt, dan blijven de jaloezieën ook mooi op hun plek als je het raam open zet.

Verticale lamellen voor schuine ramen

Naast de mooie jaloezieën, zijn verticale lamellen op maat ook te maken voor ramen met een schuine zijde. Verticale lamellen zijn verkrijgbaar in drie soorten materialen. Kunststof, aluminium en stof. Er zijn verschillende lamelbreedtes mogelijk. Van de smalle 52 mm lamellen tot de brede 127 mm lamellen en nog twee maten ertussenin.

De voordeligste oplossingen voor schuine ramen

Als je zelf een klein beetje handig bent, dan is het heel eenvoudig om zelf je ramen op te meten en de raamdecoratie zelf op te hangen. Als je dit zelf doet kun je namelijk veel geld besparen. Marasol is een webshop met jarenlange ervaring in het online adviseren van haar klanten op het gebied van ramen met een schuine zijde. Als je een mail stuurt of via het contactformulier op de website je gegevens en vraag invult, krijg je snel antwoord. Door een foto van het raam en de afmetingen mee te sturen, kan Anna van Marasol de mogelijkheden voor je op een rijtje zetten. Ze kijkt graag met je mee naar de mooiste en voordeligste oplossing voor jouw schuine ramen.

Bestellen van schuine raambekleding

Het bestellen van de schuine raambekleding gaat altijd via een offerte. Je vult je maten in op een inmeetformulier, waarna je een tekening van de jaloezieën ontvangt die je eerst nog kunt controleren voordat het in productie wordt genomen.

Als je eerst wil zien wat je koopt, kun je staaltjes van de gewenste lamellen aanvragen via de site of per mail.

https://marasol.nl/speciaal-voor-schuine-ramen-trapeze-jaloezieen/

Related Articles