Ontdek de onderwaterwereld van de Rode Zee

mrt 17, 2023 | Reizen, Wereldwijd

Egypte is een populaire bestemming voor duikers van over de hele wereld, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. De Rode Zee, die langs de oostkust van Egypte loopt, biedt enkele van de meest spectaculaire duikplekken ter wereld. Met kristalhelder water, kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan zeeleven is duiken in Egypte een onvergetelijke ervaring.

Waarom kiezen voor duiken in Egypte?

Er zijn talloze redenen waarom Egypte zo’n aantrekkelijke bestemming is voor duikers. Ten eerste is het water in de Rode Zee opvallend helder en heeft het een aangename temperatuur, wat het ideaal maakt om te duiken. Daarnaast is het zeeleven in dit gebied overvloedig en divers, met veel soorten vis, haaien, schildpadden, dolfijnen en nog veel meer.

Het koraalrif van de Rode Zee is ook een attractie op zich. Het is een van de grootste en meest diverse koraalriffen ter wereld, met een breed scala aan koraalsoorten en een verscheidenheid aan kleuren. Het rif is de thuisbasis van duizenden vissoorten en andere zeedieren en biedt duikers een adembenemend uitzicht op een onderwaterwereld die anders moeilijk toegankelijk zou zijn.

Waar te duiken in Egypte?

Egypte heeft verschillende duiklocaties die de moeite waard zijn om te verkennen. Hier zijn enkele van de beste duikplekken in Egypte:

  1. Ras Mohammed National Park: Gelegen in het zuiden van de Sinaï, is dit park een van de meest populaire duikbestemmingen in Egypte. Het biedt enkele van de meest indrukwekkende koraalriffen ter wereld en een overvloed aan zeedieren.
  2. Brothers Islands: Deze eilanden liggen ongeveer 60 kilometer ten noorden van de Sinaï en bieden een ongerepte onderwateromgeving. De riffen zijn er prachtig en duikers kunnen er verschillende soorten haaien en andere grote zeedieren tegenkomen.
  3. El Gouna: Gelegen aan de Rode Zee-kust, is El Gouna een populaire bestemming voor duikers vanwege zijn gevarieerde onderwaterlandschap. Duikers kunnen er niet alleen genieten van koraalriffen, maar ook van wrakduiken.
  4. Dahab: Dit stadje in de Sinaï biedt enkele van de meest ontspannen en toegankelijke duikplekken in Egypte. Duikers kunnen er langs de kustlijn duiken en er verschillende soorten zeedieren tegenkomen.

Over duikscholen bij de Rode Zee en aanbiedingen, neem een kijkje op Egypte.nl

Related Articles