Ontdek de fiscale voordelen van ondernemen in België.

jul 4, 2023 | Europa, Lifestyle, Zakelijk

Een Gunstig Zakelijk Klimaat

Wanneer je overweegt om je bedrijf uit te breiden of te vestigen in een nieuw land, zijn fiscale voordelen vaak een belangrijke factor om in overweging te nemen. België staat bekend om zijn gunstige fiscale klimaat en biedt verschillende voordelen en incentives voor bedrijven. In deze blog gaan we dieper in op de fiscale voordelen van ondernemen in België en hoe deze voordelen kunnen bijdragen aan de financiële gezondheid van je bedrijf.

 1. Gunstige belastingtarieven:
  Een van de belangrijkste fiscale voordelen van België zijn de gunstige belastingtarieven. Het vennootschapsbelastingtarief in België is competitief in vergelijking met andere Europese landen. Dit betekent dat je als ondernemer minder belasting hoeft te betalen over de winst van je bedrijf.

 2. Aftrekposten en vrijstellingen:
  België biedt een breed scala aan aftrekposten en vrijstellingen die bedrijven kunnen helpen bij het verlagen van hun belastingverplichtingen. Dit omvat onder andere de investeringsaftrek, waarbij je een percentage van je investeringen kunt aftrekken van je belastbaar inkomen.

 3. Fiscale incentives voor innovatie:
  België stimuleert innovatie door middel van verschillende fiscale incentives. Zo is er de notionele interestaftrek, waarbij je een fictieve rente kunt aftrekken op het eigen vermogen van je bedrijf. Daarnaast zijn er speciale fiscale regelingen voor onderzoek en ontwikkeling, zoals de innovatieaftrek en de vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor onderzoekers.

 4. Rulingregelingen:
  België heeft rulingregelingen die zorgen voor fiscale zekerheid en duidelijkheid voor bedrijven. Met een ruling kun je vooraf afspraken maken met de belastingdienst over de fiscale behandeling van specifieke transacties of situaties. Dit biedt stabiliteit en voorspelbaarheid voor je bedrijf.

 5. Verlaagd tarief voor KMO’s:
  Kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) kunnen profiteren van een verlaagd belastingtarief. Dit tarief is lager dan het standaardtarief voor vennootschapsbelasting en biedt extra financiële voordelen voor KMO’s.

 6. Aantrekkelijk belastingklimaat voor holdingstructuren:
  België heeft een aantrekkelijk belastingklimaat voor holdingstructuren. Door gebruik te maken van holdingmaatschappijen kun je profiteren van gunstige belastingregimes, zoals de deelnemingsvrijstelling en de aftrek van kosten van financiële transacties.

 7. Gunstige regeling voor octrooi-inkomsten:
  België biedt een speciale regeling voor octrooi-inkomsten, waarbij inkomsten uit octrooien onderworpen zijn aan een belasting voordelen.

Related Articles