In de Blue Mountains in New South Wales Australië

mrt 6, 2023 | Wereldwijd

vind je steile rotswanden en ravijnen, regenwouden en krachtige watervallen. De dichte eucalyptusbossen zorgen voor een blauwe oliewaas over de bergen. Dit fenomeen maakt het natuurgebied een absolute must-sees tijdens je Australië rondreis.

De Blue Mountains liggen op negentig minuten rijden ten westen van Sydney. Trek een paar dagen uit voor je reis naar de Blue Mountains en bezoek onder andere Katoomba, Jamison Valley, de Three Sisters, Wentworth Falls, Ruined Castle en Mount Solitary. Of ga er fietsen, wandelen, abseilen of bergbeklimmen!

Blue Mountains National Park.

Het landschap van de Blue Mountains vindt zijn oorsprong 250 miljoen jaar geleden, toen afzettingsgesteente begon te eroderen en er steile kliffen en diepe dalen ontstonden. Om de grote stukken wildernis en alle bijzondere flora en fauna te ontwikkelen, werd dit gebied in 1959 een nationaal park.

We stellen je voor aan The Three Sisters

Je kunt er niet omheen tijdens een bezoek aan The Blue Mountains: de schitterende rotsformatie die boven de Jamison Valley uittoornt. Het beroemde monument wordt liefkozend The Three Sisters genoemd en je kunt ze bewonderen vanaf de rand van Katoomba, zo’n twee kilometer buiten de stad. Het verhaal gaat dat de drie zusters door een tovenaar in steen werden verandert om ze te beschermen tegen de ongewenste avances van een aantal maken. De tovenaar stierf echter voordat hij de rotsen weer in mensen kon veranderen. Legende of niet: het uitzicht vanaf Echo Point is adembenemend.

 

 

Hier enkele reisorganisaties om uw reis naar Australië te boeken.

 • Djoser.nl

  Ontdek alle hoogtepunten in Australië
  Tijdens de rondreis door Australië bezoek je o.a. Sydney, Melbourne, Adelaide, Kings Canyon, Ayers Rock, Cairns.

 • Anwb reizen

  Australië is het land ‘Down Under’ ter grootte van het Europese continent en de thuishaven van de fascinerende Aboriginal-cultuur. Een land vol natuurlijke wonderen, de wilde outback en schattige koala’s. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Australië. lees meer…..

 • riksjatravel.nl

  Laidback vibes en ruige natuur komen samen tijdens een rondreis door Australië. Hoe groot die Kroko in het water ook is, hier komt het altijd goed. Reis daarom zorgeloos door het immense land en laat je verassen door de diversiteit aan natuur, steden en cultuur. Stel je eigen reis samen met Australië bouwstenen bij riskjatravel.

 • Sawadee.nl

  Wie op zoek is naar ultiem avontuur tijdens een rondreis vindt in Australië alles wat er maar te wensen valt. Een land vol interessante steden, prachtige stranden en natuurparken. Van wilde jungle tot de droogte van de woestijn

 • Voordelige vliegtickets Australie

  Goedkope vliegtickets Australië bij WTC.nl – World Ticket Center

 • Camper huren Australië

  Wilt u ook graag een goedkope camper huren voor een onvergetelijke camper rondreis door Australië?

  Meer vakantie-ideeën voor Australië

 

Kijk voor meer vakantiebestemmingen op Vakantieroute.

Related Articles