Glasschade aan je huis? Dit is wat je moet doen.

jun 27, 2023 | Wonen, Verbouwen

Glasschade aan je huis kan een onverwachte en vervelende situatie zijn.

Of het nu gaat om een gebroken raam als gevolg van een ongeluk, vandalisme of een natuurramp, het is belangrijk om te weten wat je moet doen om de schade snel en veilig te herstellen. In dit blog zullen we enkele stappen bespreken die je kunt volgen als je te maken hebt met glasschade aan je huis, om de situatie zo snel mogelijk op te lossen.

 1. Beoordeel de situatie:
  Bij glasschade is het eerste wat je moet doen de situatie beoordelen. Kijk naar de omvang van de schade en bepaal of het een noodsituatie is die onmiddellijke actie vereist, zoals een groot gat in het raam waardoor het huis niet veilig is of het risico op letsel bestaat.

 2. Zorg voor veiligheid:
  Indien nodig, neem maatregelen om de veiligheid te waarborgen. Als er scherven of gebroken glas aanwezig zijn, zorg er dan voor dat niemand in de buurt komt en dat kinderen en huisdieren uit de buurt blijven. Plaats indien mogelijk tijdelijke barricades of afdekkingen om verdere schade of letsel te voorkomen.

 3. Neem contact op met een glaszetter:
  Het is raadzaam om zo snel mogelijk contact op te nemen met een professionele glaszetter. Zij hebben de expertise en ervaring om de glasschade professioneel te herstellen. Vraag om een offerte en maak een afspraak voor de reparatie. Het is belangrijk om een gerenommeerd bedrijf te kiezen dat hoogwaardig glas gebruikt en garantie biedt op het werk.

 4. Ruim de schade op:
  Als je veiligheid is gewaarborgd en je een afspraak hebt gemaakt met een glaszetter, kun je beginnen met het opruimen van de schade. Gebruik handschoenen en voorzichtigheid om scherven en gebroken glas veilig op te ruimen. Plaats ze in een stevige zak of container om letsel te voorkomen.

 5. Verzekeringsclaim indienen:
  Als je een glasverzekering hebt, dien dan een verzekeringsclaim in. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij en volg de aangegeven procedure. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en bewijsmateriaal, zoals foto’s van de schade, verzamelt om je claim te ondersteunen.

 6. Neem preventieve maatregelen:
  Om toekomstige glasschade te voorkomen, overweeg je het nemen van preventieve maatregelen. Dit kan het installeren van veiligheidsglas, het plaatsen van beschermende folie op de ramen of het nemen van extra beveiligingsmaatregelen om inbraak te voorkomen, omvatten.

Conclusie:
Glasschade aan je huis kan een vervelende gebeurtenis zijn, maar door snel en doelgericht te handelen, kun je met deze tips de situatie effectief oplossen.

Related Articles