Superzachte baby-deken haken..!

Deze lieve baby-deken heb ik gemaakt met Lang Yarns Amira en Lang Yarns Amira Color. Dit prachtige garen van Lang Yarns voelt zó zacht aan! Het bestaat voor 93% uit katoen en 7% uit polyamide. In tegenstelling tot de meeste katoengarens is het een heel licht en luchtig garen, en het is ook nog eens heerlijk zacht. Ik mocht dit mooie garen uitproberen op de gezellige yarn party van Lang Yarns eind januari bij Knotten in Delft, georganiseerd door Lisanne. De Amira is er in de prachtigste uni-kleuren en in color, wat betekent dat het garen verloopt, maar wel binnen 1 kleurtoon. Voor mijn deken gebruikte ik de Amira Color 23, wat heel mooi verloopt van donkere naar lichte grijsblauwtinten naar wit, en de Amira 23, wat de uni-kleur lichtgrijs is. Ik had iets minder dan 3 ½ bol Color en  2 bollen uni nodig voor mijn deken, maar je kunt hem natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik heb mijn deken met haaknaald 6,5 gehaakt, zodat het haakwerk mooi soepel valt. Haak om te beginnen 95 lossen.

Rij 1: Sla de eerste 3 lossen over (telt als eerste stokje) haak daarna in elk volgende losse 1 stokje.

Rij 2: 1 losse, 2 vasten, *5 stokjes samenhaken, 3 vasten* Herhaal ** tot je 2 steken overhebt. Haak 5 stokjes samen in de voorlaatste steek, 1 vaste in de laatste steek en 1 vaste in de keerlosse.

Rij 3: 3 lossen, eerste vaste overslaan, 1 stokje in elke steek tot het einde van de rij.
Rij 4: 1 losse, 4 vasten, *5 stokjes samenhaken, 3 vasten* Herhaal tot het einde van de rij. Haak 1 vaste in de keerlosse.

Rij 5: als rij 3.

Herhaal rij 2 t/m 5 tot je deken groot genoeg is.
Met de Amira color haakte ik een eenvoudige rand vasten om het dekentje heen, zodat de aandacht op de mooie bolletjes blijft. Het is echt een superzachte, knuffelbare deken voor een lief baby’tje geworden! Wil jij dit garen ook heel graag in het echt voelen? Je kunt het HIER aanschaffen, geloof me, je bent meteen verkocht! Ik wens je alvast heel veel plezier met je super zachte baby deken! Liefs Heleen

Labels:, , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, ik ben lisanne. Wil je meer over mij weten? Lees dan de over draad en praat... pagina! Liefs Lisanne

Reacties (13)

 • Avatar

  Marijke

  |

  Wat een prachtige deken!! Echt weer eens wat anders! Lief dat je het deelt!

  Groetjes marijke

  Reply

 • Avatar

  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  |

  Oh, wat mooi! Zowel het garen als de bolletjes.
  Deze ga ik zeker onthouden. Wie weet … ;-).
  Bedankt voor het delen!

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja is een heerlijk zacht haakprojectje :)

   Reply

  • Avatar

   rietje hop

   |

   Goedenavond, wat een prachtige deken, ik word voor het eerst oma, dus ik kan aan de slag, klopt het dat je 3 1/2 bollen van 100gr en 2 bollen van 50 gr hebt gebruikt?

   Gr Rietje

   Reply

   • Avatar

    Lisanne Multem

    |

    ja dat klopt, gefeliciteerd! Heel veel haakplezier! Groetjes Lisanne

    Reply

 • Avatar

  Nellie

  |

  Hallo Lisanne,
  Heb een vraagje over die mooie zachte babydeken. Ik vind hem super mooi en wil die haken voor op de bank, Mijn vraag is hoe groot is die babydeken??? Dat zou ik graag weten voor het aantal bollen die ik nodig heb voor een groter deken. Alvast bedankt

  Groetjes Nellie

  Reply

  • Avatar

   Heleen

   |

   Hoi Nellie, de babydeken is 65 x 90 cm. Wat leuk dat je hem voor op de bank wilt gaan maken, veel haakplezier! Groetjes, Heleen

   Reply

 • Avatar

  Monique

  |

  Hoi, wat een prachtige deken!! Ik vroeg me af of je er ook een patroon van hebt….

  Groetjes,
  Monique

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Monique, het patroon staat in dit bericht. Groeten Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Jannie

  |

  Hoi Lisanne,

  Heb je de uni kleur alleen voor de rand gebruikt?

  Groetjes, Jannie

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Dag Jannie, ja alleen voor de rand. Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Nel

  |

  Prachtige deken. Sowieso mooie patronen. Dat nodigt uit tot actie!!
  Dank voor de mooie patronen. Ik ga de boel in de gaten houden.
  Gr. Nel

  Reply

 • Avatar

  jacqueline

  |

  Schitterende deken!! Ik ga hem ook maken. Op de foto lijkt het dat er 4 rijen uni is gebruikt, afwisselend met de amira color, klopt dat?

  Reply

Laat een reactie achter

Simple Share Buttons