LETTERS…!!!

Ik scoorde laatst een heel mooi nieuw boek, echt de vormgeving is werkelijk prachtig en ik kon het alleen daardoor al niet weerstaan. Daarnaast is het natuurlijk zo dat handletteren en kalligraferen momenteel razend populair zijn. Ik heb het over het boek: Letters! van Marjet Slingerland via uitgeverij Snor. Verjaardagskaarten maken, cadeaulabels schrijven of menukaarten beletteren. Stap voor stap vertelt Marjet je in dit boek met welke pen met welke inkt en met welke beweging je de meest waanzinne dingen maakt. Dat moest ik natuurlijk ook proberen…..en ik kan je zeggen…ik heb het nog niet helemaal onder de knie. Maar het is wel echt super leuk om te doen! Het boek helpt je echt op weg. Stap voor stap krijg je uitleg over hoe je het beste kunt beginnen en helpen de oefeningen je op weg. Het is net als haken en breien een hobby die je ontspanning geeft. Je gaat helemaal op in die letters en het is echt iets dat je met beleid moet doen. Haasten is geen optie! En dat is voor mij heel fijn, want dat doe ik al veel te vaak. De prachtige foto’s en tekeningen inspireren enorm. Het is echt een mooi modern boek, waar mooie en moderne ideeën instaan die je op verschillende manieren kunt toepassen. Ik ben natuurlijk flink aan het oefenen geslagen en mijn conclusie is dat ik nog veel meer oefening nodig zal hebben hahaha. Maar een van oefenblaadjes hangt al wel aan de postermuur, omdat ik er toch wel een beetje trots op ben. Ook al is het enkel nog maar nagemaakt tuit het boek hahaha. Het is een boek dat je echt uitdaagt om aan de slag gaan en omdat er zoveel tips in staan over het gebruik van materiaal lijkt het ook echt haalbaar. Kijk zien jullie hem hangen :) hahaha helemaal op rechts! Kan er wel mee door toch hahahaha. Ik ga voorlopig nog even veel meer oefenen en op zoek naar een beter kroontjespen, want zo’n houten als Marjet gebruikt vind ik toch wel erg mooi en die doet het vast beter dan mijn wegwerp variant! Zijn jullie ook al in de ban van handwriting en handettering? Mocht je ook lekker aan de slag willen met dit boek…je kunt het oa. HIER aanschaffen. Wie weet wat er allemaal nog voor moois uit onze pennen komt… Fijne dag! X Lisanne

Labels:, , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, ik ben lisanne. Wil je meer over mij weten? Lees dan de over draad en praat... pagina! Liefs Lisanne

Reacties (6)

 • Avatar

  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  |

  Letters … ik ben er dol op.
  Een poosje terug heb ik een workshop handlettering gevolgd. Erg leuk!
  Dit boek komt op mijn verlanglijstje.
  Veel schrijfplezier.

  Reply

 • Avatar

  Caroline

  |

  JAAAA!!!!!
  In April jarig geweest en mijn vriendinnen uitgenodigd voor een gezellige ochtend met koffie / thee / lekkers en een workshop Handlettering en voor de liefhebbers nog een lunch☺.
  Was heel geslaagd!
  Heb het ook nog niet helemaal onder de knie, maar vindt het wel erg ontspannend om te doen…..soms net weer even wat anders dan haken of breien☺.
  Stuur je via messenger even een foto van mijn projectje van vorig weekend☺.

  Gezellige zondag verder.

  Lieve groet, Caroline.

  Reply

 • Avatar

  Lidy

  |

  Hi Lisanne,
  Wat een gaaf boek en je postertje ziet er al top uit hoor. Weer een hobby er bij hihi?!

  Liefs Lidy

  Reply

 • Avatar

  Martje

  |

  Hier is m’n dochter van 10 helemaal in de ban van t handletteren. En ik doe gezellig met haar mee 😀 Net wat je zegt: heel ontspannend!

  Reply

 • Avatar

  Marielle

  |

  Lijkt me een prachtig boek en een mooie hobby!

  Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  Je ziet het nu heel veel, maar tot nu toe heb ik er niet veel mee.
  Maar nou ben ik een laatbloeier wat hobby’s betreft, dus wie weet :D

  Reply

Laat een reactie achter

Simple Share Buttons