Col weven met weefstokjes

Weven is hot! Je ziet steeds meer mooie weefsels, in woonwinkels, in tijdschriften, op IG, het één nog mooier dan het andere. Ook hier heeft Lisanne al het een en ander op weefgebied laten zien: ze heeft heel toffe wandhangers gemaakt, zowel met een weefraam als met behulp van weefstokjes. Lees daar HIER meer over… Met die Restyle weefstokjes ben ik ook aan de slag gegaan. Ze zijn makkelijk in gebruik en je hebt al snel een mooi resultaat. Geweven materiaal is niet elastisch, daarom kun je er heel goed wandhangers, riemen en tassen van maken.  Ik wilde, ondanks dat het materiaal niet rekbaar is, toch graag een col weven. En ik heb gemerkt dat als je zorgt dat de maat goed is, het prima kan. Je weefwerk wordt net zo breed als het aantal weefstokjes dat je gebruikt. Als je het breder wilt maken, kun je eventueel meer weefstokjes gebruiken, maar hoe meer stokjes, hoe lastiger het ook is om ze vast te houden. Je kunt ook meerdere geweven stukken aan elkaar maken om je weefsel breder te maken. Ik heb voor mijn col 6 weefstokjes gebruikt, een prima aantal om vast te houden, en de breedte is zo goed voor een smalle col of sjaal. Ik koos 4 verschillende garens, Katia Love Wool (wit), Katia North (oker), Lana Grossa Berlin Hairy (harige zachtroze) en Borgo de Pazzi Kuki (zachtroze) uit mijn voorraad. Ik vind het super om te zien hoe de verschillende texturen van de wolletjes elkaar versterken, en ik vind de kleurencombi echt geweldig! Op YouTube vind je een handig instructiefilmpje van om je op weg te helpen. Je zult zien, het is niet moeilijk, en echt leuk om te doen. Je weeft net zolang door tot je de gewenste lengte hebt, ik stopte bij ong. 70 cm  (na even te gepast te hebben) en knoopte toen de uiteinden netjes aan elkaar en werkte de draden naar binnen toe weg. Je kunt natuurlijk ook verder weven en er een lekker zachte sjaal van maken. Ook al rekt de col niet mee, hij past goed, is heerlijk zacht en zit lekker warm rond je nek. Liefs, Heleen

Labels:, , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, ik ben lisanne. Wil je meer over mij weten? Lees dan de over draad en praat... pagina! Liefs Lisanne

Laat een reactie achter

Simple Share Buttons