Waarom Triple Glas (HR+++)

aug 7, 2023 | Wonen, Verbouwen, Woonkamer, Zakelijk

De slimme keuze is voor energie-efficiëntie en comfort in jouw woning.

In de zoektocht naar duurzaamheid en energie-efficiëntie in onze huizen, zijn er tal van technologieën en materialen beschikbaar om ons te helpen een positieve impact op het milieu te hebben en tegelijkertijd te genieten van een comfortabelere leefomgeving. Een van deze innovatieve oplossingen die de aandacht verdient, is Triple Glas, ook bekend als HR+++ glas. Dit geavanceerde glas heeft de mogelijkheid om een grote impact te hebben op onze energiebesparingsinspanningen en ons dagelijks leven te verbeteren.

Wat is Triple Glas (HR+++)?

Triple Glas is een glastype dat bestaat uit drie glaslagen, waarbij twee lagen een isolerende gasvulling hebben. Dit verschilt van conventioneel dubbel glas dat uit twee glaslagen bestaat. De isolerende gassen tussen de glaslagen, zoals argon of krypton, helpen om warmte binnen te houden en koude lucht buiten te houden. Daarnaast hebben de glaslagen van Triple Glas speciale coatings die zonlicht reflecteren en warmte vasthouden, wat de thermische prestaties nog verder verbetert.

Waar moet ik Triple Glas toepassen?

  1. Woonruimtes: Het installeren van Triple Glas in woonruimtes zoals de woonkamer, slaapkamers en keuken biedt directe voordelen voor bewoners. Het helpt om een constante binnentemperatuur te handhaven, waardoor je minder afhankelijk bent van verwarmings- en koelsystemen. Hierdoor wordt niet alleen energie bespaard, maar worden ook de geluidsoverdracht van buitenaf verminderd, wat zorgt voor een rustigere en aangenamere leefomgeving.

  2. Kantoorgebouwen: Triple Glas is ook zeer geschikt voor gebruik in commerciële gebouwen en kantoorruimtes. Het minimaliseert warmteverlies en creëert een comfortabele werkomgeving voor medewerkers, wat de productiviteit ten goede komt. Daarnaast draagt het bij aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf, wat gunstig is voor het imago en de reputatie van het bedrijf.

  3. Serres en tuinkamers: Als je van plan bent om een serre of een tuinkamer aan je huis toe te voegen, is Triple Glas de ideale keuze. Het glas biedt uitstekende isolatie, waardoor je het hele jaar door van deze extra ruimte kunt genieten zonder je zorgen te maken over grote temperatuurverschillen.

  4. Energiezuinige woningen: Triple Glas past perfect bij energiezuinige woningen die zijn ontworpen om het energieverbruik tot een minimum te beperken. In combinatie met andere duurzame functies, zoals zonnepanelen en goede isolatie, kan Triple Glas de energie-efficiëntie van de woning verder verbeteren.

Voordelen van Triple Glas (HR+++) toepassing

  1. Energiebesparing: Door de uitstekende isolerende eigenschappen van Triple Glas kan het aanzienlijk helpen om het energieverbruik in je huis te verminderen. Hierdoor zal je energierekening lager zijn, wat op de lange termijn leidt tot besparingen.

  2. Milieuvriendelijk: Het verminderen van energieverbruik betekent ook dat de CO2-uitstoot wordt verminderd, wat een positieve bijdrage levert aan het milieu en helpt om de klimaatverandering tegen te gaan.

  3. Verbeterd comfort: Triple Glas zorgt voor een gelijkmatige binnentemperatuur en vermindert koude tocht, wat zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat en een gezelligere leefomgeving.

  4. Geluidsisolatie: Naast thermische isolatie biedt Triple Glas ook verbeterde geluidsisolatie, waardoor lawaai van buitenaf wordt verminderd en je geniet van een rustige leefomgeving.

  5. Waardevermeerdering van het vastgoed: Het investeren in energie-efficiënte upgrades zoals Triple Glas kan de waarde van je woning verhogen en de aantrekkelijkheid voor potentiële kopers vergroten.

Kortom,
Triple Glas (HR+++) is een slimme keuze voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame toekomst en tegelijkertijd wil genieten van comfort en energiebesparingen. Het is een investering die zichzelf op de lange termijn terugbetaalt en je huis naar een hoger niveau van energie-efficiëntie tilt. Dus, als je denkt aan het verbeteren van de isolatie en het comfort van je woning, overweeg dan zeker Triple Glas als de ideale oplossing.

Related Articles