Verschillende manieren voor het reinigen van vloerkleed

jun 9, 2023 | Wonen

Als je een vloerkleed van volero.nl hebt in een kamer, ziet dat er vaak erg mooi uit. Maar het betekent ook dat je het moet schoonmaken en onderhouden. Soms is het lastig om te weten wat wel en niet goed is als het gaat om het schoonmaken van je vloerkleed. Daarom is het handig om wat tips te hebben. Zo weet je precies wat je moet doen om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.

Reinigingsschuim

Allereerst is het belangrijk om te weten dat niet alle vloerkleden van Volero hetzelfde zijn en dat je daarom voorzichtig moet zijn bij het reinigen ervan. Gelukkig zijn veel vloerkleden gemaakt van wol, en in dat geval kun je kiezen voor reinigingsschuim. Je kunt dit eenvoudig zelf maken door wat wolwasmiddel te mengen met lauw water. Wees voorzichtig met het gebruik van chemische middelen, zoals bepaalde poeders, omdat wol daar allergisch op kan reageren en dat wil je natuurlijk voorkomen. Je hoeft niet hard te schrobben, en je zult snel het verschil zien.

Stofzuigen

Het klinkt misschien heel gemakkelijk en voor de hand liggend, maar toch wordt het stofzuigen nog weleens onderschat. Je komt namelijk al een heel eind met een krachtige stofzuiger. Vaak hebben stofzuigers ook een speciale stand voor kleden en dat is dus ideaal om te gebruiken. Een stofzuiger kan niet alles aan en daarom moet je af en toe een beetje helpen door bijvoorbeeld eventuele haren los te trekken en op te zuigen. Als je regelmatig stofzuigt volgens een vast ritme, zul je al snel resultaat zien. Vaak is een grote schoonmaak dan ook niet nodig.

Soda of zout

Buiten het standaard reinigen van de vloerkleed kunnen er ook onverwachte ongelukjes gebeuren. In dat geval is het maar goed om van tevoren al voorbereid te zijn. Vlekken zijn ontzettend vervelend, maar op dat moment is soda je beste vriend. Keukenzout werkt ook goed en dat ligt waarschijnlijk eerder in huis. Als je de vlek een beetje nat maakt en het zout overheen strooit, kan het zijn werk doen. Nadat het reinigingsmiddel is ingetrokken, gebruik je gewoon de stofzuiger en het resultaat zal voor zichzelf spreken. Er valt nog veel meer te vertellen over de reiniging van vloerkleden, maar hopelijk kom je met deze tips al een heel eind. Binnen de kortste keren kun je weer genieten van een schoon en prachtig vloerkleed.

 

https://www.volero.nl

Related Articles