Veiligheidsglas: Bescherming en gemoedsrust voor jouw huis.

jul 10, 2023 | Wonen, Badkamer, Verbouwen, Woonkamer

Veiligheidsglas: Bescherming en gemoedsrust voor jouw huis.

 

Als het gaat om de veiligheid van onze huizen en geliefden, is het essentieel om de juiste maatregelen te nemen. Een belangrijk aspect van huisveiligheid is de keuze voor veiligheidsglas. In dit blog zullen we de voordelen en kenmerken van veiligheidsglas bespreken, en waarom het een verstandige investering is om de bescherming en gemoedsrust van jouw huis te waarborgen.

 1. Wat is veiligheidsglas?
  Veiligheidsglas is een type glas dat is ontworpen om de kans op letsel te verminderen bij breuk. Het bestaat uit speciale lagen of behandelingen die ervoor zorgen dat het glas in kleine, onscherpe stukjes uiteenvalt in plaats van scherpe en gevaarlijke scherven te vormen.

 2. Gehard glas:
  Een veelvoorkomend type veiligheidsglas is gehard glas. Gehard glas wordt geproduceerd door het glas te verhitten en vervolgens snel af te koelen. Hierdoor ontstaat er een spanning in het glas, waardoor het sterker en bestand is tegen externe druk. In het geval van breuk, valt gehard glas uiteen in kleine korrels, wat het risico op ernstige snijwonden vermindert.

 3. Gelaagd glas:
  Een ander type veiligheidsglas is gelaagd glas. Gelaagd glas bestaat uit twee of meer glaslagen die aan elkaar zijn bevestigd met een tussenlaag van transparant plastic, meestal polyvinylbutyral (PVB). Bij breuk blijft het glas aan de tussenlaag kleven, waardoor er geen opening ontstaat. Dit maakt het moeilijker voor indringers om binnen te komen en vermindert het risico op verwondingen door glasfragmenten.

 4. Voordelen van veiligheidsglas:

 • Bescherming tegen inbraak:
  Veiligheidsglas maakt het voor inbrekers moeilijker om jouw huis binnen te dringen, waardoor de veiligheid van jouw eigendommen en gezin wordt vergroot.
 • Vermindering van letsel:
  In het geval van breuk zorgt veiligheidsglas ervoor dat het glas in onscherpe stukjes uiteenvalt, waardoor het risico op ernstige snijwonden en letsel wordt verminderd.
 • Weerstand tegen impact:
  Veiligheidsglas is bestand tegen zware impact, zoals harde wind, vallende voorwerpen of vandalisme, wat zorgt voor extra bescherming en duurzaamheid.
 • Geluidsisolatie:
  Veiligheidsglas kan ook helpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen, waardoor je kunt genieten van een rustige en vredige woonomgeving.
 1. Toepassingen van veiligheidsglas:
  Veiligheidsglas kan worden gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder:
 • Ramen en deuren:
  Het vervangen van gewoon glas door veiligheidsglas in ramen en deuren verhoogt de veiligheid van jouw huis.
 • Douche- en badkamerruimtes:
  Veiligheidsglas kan worden gebruikt in douchewanden, douchedeuren en badkamerwanden om het risico op letsel in een vochtige omgeving te verminderen.
 • Balkonafscheidingen:
  Veiligheidsglas kan worden gebruikt als balkonafscheidingen om de veiligheid te verbeteren zonder het uitzicht te belemmeren.

Conclusie:
Veiligheidsglas is een essentieel onderdeel van huisveiligheid, omdat het bescherming biedt tegen inbraak en het risico op letsel bij breuk vermindert. Of je nu kiest voor gehard glas of gelaagd glas, de investering in veiligheidsglas zal bijdragen aan de bescherming en gemoedsrust van jouw huis. Overweeg om jouw ramen, deuren en andere glazen oppervlakken te upgraden naar veiligheidsglas en geniet van de extra veiligheid en gemoedsrust die het biedt.

Related Articles