Unieke muurdecoraties; hoe kies je de juiste?

sep 19, 2023 | Wonen

Het is makkelijk om je eigen stijl te laten zien door kunst en decoratie aan je muren toe te voegen. En het beste is dat je het altijd kunt veranderen als je van gedachten verandert. Je kunt bijvoorbeeld schilderijen, spiegels, 3D-decoraties of posters Kavel 84 ophangen. Zie je muren als een leeg canvas waarop je je creativiteit kunt uiten. Het kan wel even lastig worden om de juiste decoraties te kiezen en te weten hoe je ze moet ophangen, maar met een paar eenvoudige tips (en ja, een beetje rekenwerk) kun je het voor elkaar krijgen. Je leest het hier!

Schilderijen en prints

Schilderijen worden met de hand gemaakt door kunstenaars die verf op doek of bord aanbrengen, waardoor elk stuk uniek is en verschillende stijlen en onderwerpen kan hebben. Prints daarentegen zijn exacte kopieën van originele kunstwerken en variëren sterk in prijs, van goedkope posters tot dure exclusieve prints met een beperkte oplage. Prints op canvas zijn een betaalbaar alternatief voor kunstliefhebbers met een beperkter budget. Dankzij al onze moderne technologie kunnen de levendige kleuren en fijne details behouden blijven. Prints kunnen ook op diverse materialen worden afgedrukt, zoals stof, metaal, MDF-platen en hout.

De juiste stijl kiezen

Het kiezen van kunst voor je huis kan heel persoonlijk zijn. Je moet daarom iets kiezen dat bij je past. Zijn dat landschappen, abstracte kunst, of vintage posters?  Je kunt ook de kleuren uit het kunstwerk laten terugkomen in de rest van de kamer, bijvoorbeeld in de verf op de muren, het tapijt, of de accessoires. Er zijn verschillende soorten kunst om uit te kiezen, zoals dierenprints, auto’s/vliegtuigen, botanische kunst, abstracte werken, of kunst met tekst en symbolen. Kies gewoon wat je aanspreekt en wat bij je huis past.

Het belang van de juiste maat

Te groot, te klein, te hoog, te laag, of precies goed?  Vaak neigen beginners ertoe om te kleine stukken te kiezen en deze te hoog op te hangen. Dit zorgt al snel in een kamer die er onevenwichtig uitziet. Het kan lijken alsof er iets “mis” is. Heb je je ooit afgevraagd hoe professionele ontwerpers altijd lijken te weten hoe ze dit moeten doen? Het is eigenlijk vrij eenvoudig met enkele basiswiskunde.

Hoe kies je de juiste maat?

Als je twijfelt, ga dan voor een groter kunstwerk! Een groot kunstwerk dat de ruimte goed vult, maakt een krachtigere indruk dan een klein stuk dat verloren lijkt op een grote lege muur. Hier is een handige richtlijn: probeer tussen de 57% en 75% van de beschikbare ruimte op de muur op te vullen. Je hebt hebt een muur zonder tegenoverliggend meubilair, die 250 cm hoog en 300 cm breed is, dan zou je een kunstwerk (of een groep kunstwerken) moeten kiezen dat tussen de 140 cm en 180 cm hoog is, en tussen de 170 cm en 230 cm breed. Als er meubels voor de muur staan, zoals een bank, dressoir of buffetkast, gebruik dan minder ruimte voor kunst en zorg ervoor dat het kunstwerk tussen ⅔ en ¾ van de breedte van het meubelstuk is. Met deze tips kom je er wel uit!

https://kavel84.nl/

Related Articles