Het renovlies behang: Een slimme keuze voor stijlvolle renovaties

mei 26, 2023 | Lifestyle, Verbouwen, Wonen, Woonkamer

Wanneer je overweegt om je interieur te vernieuwen, is behang vaak een aantrekkelijke optie. Maar met de talloze behangsoorten op de markt, is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Eén behangsoort die steeds populairder wordt, is renovlies behang. In dit artikel zullen we ontdekken wat renovlies behang precies is en waarom het een uitstekende keuze is voor stijlvolle renovaties.

Wat is Renovlies Behang?

Renovlies behang, ook wel glasvlies behang genoemd, is een moderne variant van traditioneel behang. Het is gemaakt van fijne glasvezels die op een speciale manier zijn geweven en samengeperst. Het resultaat is een stevig en duurzaam behang dat perfect geschikt is voor wandrenovaties.

Voordelen van Renovlies Behang:

 1. Strakke en egale afwerking:
  Een van de meest opvallende voordelen van renovlies behang is de strakke en egale afwerking die het biedt. Dankzij de glasvezelstructuur worden kleine oneffenheden en scheuren in de muur volledig bedekt. Hierdoor ontstaat een naadloos resultaat dat lijkt op gestucte muren. Renovlies behang is dan ook een uitstekend alternatief voor het arbeidsintensieve proces van stucwerk.

 2. Duurzaamheid en stootbestendigheid:
  Renovlies behang is bijzonder duurzaam en stootbestendig. Het biedt een beschermende laag voor de wanden, waardoor ze beter bestand zijn tegen krassen, stoten en andere beschadigingen. Dit maakt het behang uitermate geschikt voor drukke ruimtes zoals de gang, de hal of de keuken, waar de kans op beschadigingen groter is.

 3. Overschilderbaarheid:
  Een ander groot voordeel van renovlies behang is dat het overschilderbaar is. Je kunt het behang in elke gewenste kleur schilderen, waardoor je eindeloos kunt variëren en je interieur kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak. Als je na verloop van tijd een andere kleur wilt, hoef je niet het hele behang te vervangen, maar kun je eenvoudig een nieuwe verflaag aanbrengen.

 4. Scheuroverbruggend vermogen:
  Door de sterke glasvezelstructuur heeft renovlies behang een uitstekend scheuroverbruggend vermogen. Kleine scheurtjes die ontstaan door bijvoorbeeld beweging in de ondergrond worden bedekt en blijven onzichtbaar. Dit zorgt voor een duurzame oplossing en voorkomt dat scheurtjes in de muur steeds weer zichtbaar worden.

 5. Eenvoudige installatie en onderhoud:
  Renovlies behang is relatief eenvoudig te installeren. Het kan direct op de muur worden aangebracht met behulp van lijm, zonder dat er voorbereidend werk.

Laat u eens voorlichten over de mogelijkheden bij Flevopainting

Related Articles